Mine refleksioner // 2020

Det er årets sidste dag. Sidste dag af 2020 og der florerer alverdens statusopdateringer på de sociale medier om, hvor hårdt og nederen 2020 har været og at alt bliver bedre i 2021. Men gør det nu også det? Jeg er ked af at skulle skuffe dig der læser med derude, men sandheden er at covid-19 er kommet for at blive på ubestemt tid. Vi ved ikke, hvordan sygdommen udvikler sig i 2021 og en vaccine er desværre ikke løsningen på alle vores problemer, endnu. For der går længe inden vi opnår flokimmunitet, men vi ved ikke helt hvor længe. Personligt, tror jeg at det kommer til at vare størstedelen af 2021 også.

2020 er uden tvivl et år, der for alvor har ændret vores liv og alle har været berørt på den ene eller den anden måde. Vores liv er forandret og det vil det fortsat være i 2021. Verdensituationen ændres ikke bare fordi det er nytår eller fordi du laver en statusopdatering om at alt bliver bedre i 2021, sorry to say..

Intet er som det plejer og det må vi lære at acceptere, indtil omstændighederne ændrer sig. Men derfor behøver det ikke betyde at 2021 bliver et dårligt år og jeg synes som heller ikke at 2020 var et lorte år. For hvor har det dog lært os meget og udviklet os i processen. Det skal vi være meget taknemmelige for, uanset. 2020 har da også haft kæmpe konsekvenser for mig selv, hvilket jeg uddyber nedenunder.

Men når det så er sagt, så er der noget vi selv kan gøre for at gøre 2021 til et bedre år, trods de triste omstændigheder - og det vil jeg gerne benytte lejligheden til at dele med jer søde læsere <3

Vi kan ikke kontrollere de ydre omstændigheder i forhold til pandemien og dens konsekvenser, men vi kan kontrollere, hvordan vi vælger at reagere på dem og hvad vi vælger at fokusere på i 2021.

Jeg deler mine refleksioner om, hvad 2020 har lært mig og hvordan jeg har håndteret modgangen og brugt det til at udvikle mig. Læs videre og bliv inspireret <3

2020 skulle have været MIT år..

Jeg skrev egentlig speciale, da pandemien udsprang og det viste sig at få store konsekvenser for mit speciale. Da Danmark lukkede ned tilbage i marts havde jeg lige forberedt mig på at skulle facilitere en filosofisk udviklingsworkshop for en gruppe medarbejdere fra en nordjysk kommune. Jeg var spændt på samarbejdet og på endelig at kunne få lov til at sætte mine kompetencer i spil. Men Danmark lukkede ned og jeg overvejede at udsætte mit speciale, fordi jeg uden min facilitering af workshoppen ikke synes min opgave ville bidrage med noget.. Jeg var i ren panik og skuffelsen var enorm. Hvad skulle jeg dog gøre? Heldigvis havde jeg verdens bedste vejleder, Lotte som hjalp mig igennem panikudbruddet og efter min samtale med hende, blev jeg inspireret til at sadle om og få skrevet et mere teoretisk, men samtidig højaktuelt speciale, der alligevel bidragede til det store hele, sådan som jeg gerne ville.

Efter de fire måneders hektiske specialeskrivningsproces, fik jeg afleveret og eksamen gik over al forventning! Jeg var glad og stolt, da jeg stod med eksamensbeviset i hånden tilbage i juni. Jeg var færdiguddannet efter at have læst uafbrudt i 8 år (gymnastik + uni) og jeg var bare SÅ klar på at skulle ud og vise verden, hvad jeg kunne og skabe mig min helt egen karriere og opnå mit drømmejob! Men corona-virussen satte en god stopper for hele morskaben. Mange mennesker har mistet deres job grundet pandemien og virksomhederne var forsigtige med at ansætte nyuddannede, ja ansætte i det hele taget.

Efter et par måneders ledighed med modgang og isolation herhjemme i lejligheden begyndte min psyke at lade sig påvirke i en negativ retning. Jeg sank ned i et hul af ligegyldighed, mit overskud til at søge job og til at træne. Mit vægttab gik helt i stå og jeg følte egentlig selv at jeg var gået i stå.


Jeg tog en beslutning

Jeg havde søgt og søgt, men jeg var kommet i tvivl. Var det egentlig det her jeg ville? Hvad vil jeg egentlig med min uddannelse? Hvad er det jeg brænder for? Jeg tog en beslutning om at give mig selv plads og ro til at finde ud af, hvem jeg egentlig er nu, for jeg er ikke længere studerende men jobsøgende der skal finde sin plads i den store verden - og det kan godt være svært, når man har glemt hvad man brænder for og blot fokuserer på at få et job. Så jeg tog en beslutning om at finde frem til, hvem jeg er nu og hvad jeg gerne vil med min uddannelse.

Denne beslutning skulle vise sig at ændre mit mindset og sætte skub i min selvudvikling så jeg, når jeg sidder her i dag og skriver dette, slet ikke kan begribe hvor langt jeg er kommet på blot 6 måneder. Jeg kan mærke at jeg er mere end klar til at kaste mig ud i det store jobræs igen, men denne gang har jeg mig selv med og søger ikke blot for at søge. Jeg søger det, der giver mening for mig . De sidste 6 måneders ledighed har lært mig, at jeg må gå andre veje end først antaget for at få mit drømmejob. Jeg mangler nogle kompetencer og erfaringer for at komme hen til målet og dem har jeg allerede gang i at få indfriet. Jeg går andre veje og jeg ved det nok skal lykkes en dag. Men lige nu forsøger jeg at være i nuet og suge alt den visdom til mig som livet byder mig og jeg er meget taknemmelig for alt det jeg har lært i 2020 og ser frem til alt det jeg skal lære i 2021.


Det handler om dine handlinger

Her til sidst vil jeg gerne understrege, hvorfor jeg egentlig deler ovenstående refleksioner med jer og hvad du selv kan bruge mine refleksioner til, søde læser <3 .

Jeg har skabt forandring i mit liv, på trods af de triste omstændigheder corona har forvoldt mig. Jeg faldt ned i et hul af ligegyldighed og mærkede isolationens negative konsekvenser for min psyke i sidste halvår af 2020. Men jeg tog en beslutning om at skabe en forandring i mit liv, på trods. Jeg lod ikke corona blive en undskyldning for at fortsætte min udvikling, nærmere tværtimod! Jeg brugte corona-pandemien som en lærerig proces til at skabe udvikling for mig selv. Og hvor er jeg dog taknemmelig for at jeg gjorde det. For jeg kunne sagtens have sat mig ned og følt mig uretfærdigt behandlet og at verden var imod mig. Men det gjorde jeg ikke. Jeg blev ganske vist væltet omkuld et par gange, men jeg rejste mig op hver gang og det er det, der betyder noget.

Hvis du er en af dem, der synes at 2020 har været et lorte år, så tag at se tilbage på alt det du har opnået på trods af de omstændigheder, du er blevet budt. Jeg er sikker på du kan være stolt af dig selv!

Synes du stadig ikke du har noget at være stolt af i 2020? så læs dette citat af en af mine yndlingsfilosoffer:

"Mennesket flytter sig i kriser". Eksistentielle kriser og kriser i det hele taget er et grundvilkår ved at være menneske. Så prøv at tænke på den kære Kierkegaards citat, næste gang du møder modgang i dit liv. Se på, hvad det er livet er ved at lære dig og fokuser på at bruge modgang til at udvikle dig selv.


Jeg håber mine refleksioner har inspireret dig eller sat tanker i gang hos dig derude bag skærmen.

Jeg ønsker dig og dine kære et godt og lærerigt nytår.

Pas på jer selv derude.

Vi ses i 2021!

Knus

-MillaWonderland

Synes godt om

Kommentarer