En snak om svigt

Midt i al min glædesrus over at være færdiguddannet, har jeg også skulle håndtere følelsen af endnu en gang at være blevet svigtet. Jeg ønsker ikke at hænge nogen ud, men episoden har fået mig til at reflektere over nogle ting og jeg fik lyst til at dele dem med jer. Jeg tænker nemlig at der måske er nogle af jer derude bag skærmen, der har oplevet det samme og derfor kan bruge mine refleksioner til noget.

Er du blevet svigtet af nogen der betød meget for dig?


At blive svigtet af en du holder af

Jeg har oplevet mange store svigt i min familie gennem tiden, så man skulle egentlig tro at jeg efterhånden havde vænnet mig til det. Men jeg må bare erkende, at svigt er en smertefuld følelse, som jeg aldrig vænner mig til - og det bør jeg vel heller ikke? Hvis der er en der svigter dig er det tydeligt at vedkommende har betydet meget for dig og at du din reaktion derfor er voldsomt følelsesladet.

Men hvad er svigt egentlig? Det har jeg tænkt meget over det sidste stykke tid og vil derfor gerne dele mine refleksioner med jer.

Svigt er en følelse af at der er nogen der har overset dig, eller ikke givet dig den omsorg du havde behov for. Det er skabt af, at der er nogen der på en eller anden måde ikke gjorde det du håbede de ville gøre.

Hvis du føler dig svigtet af et andet menneske, er det ofte fordi du har haft nogle særlige forventninger til vedkommende, som de ikke har levet op til.

Men med svigten følger også en sårbarhed. Det sårbare i at række ud til et andet menneske, at have tillid til et andet menneske og så misbruges denne tillid af den anden. Det er ikke første gang at vedkommende misbruger sin tillid til mig i vores relation og man kan derfor stille sig spørgende overfor, hvorfor jeg så vender tilbage til en sådan person. Men som menneske, tror jeg på at der findes noget godt i alle mennesker. Men jeg har også brændt fingrene tilpas mange gange til at vide, hvornår jeg ikke længere kan omgås mennesker der ikke bidrager med noget positivt i mit liv.

Jeg har søgt forståelse for, hvorfor jeg reagerede som jeg gjorde. Det har jeg fundet og jeg har lært af det.


Du skal sige fra - Stand up for yourself!

Gennem de sidste par år har jeg været igennem en vild rejse i selvudvikling. Før i tiden var jeg en person der undertrykkede mine følelser, vendte alting indad og gemte mig væk når det hele var svært. Jeg var også meget konfliktsky og ville hellere holde min mund end gøre nogen ked af det eller skabe drama i familien ved at sige fra. Men i dag er jeg en helt anden og derfor var min reaktion på at blive svigtet også anderledes:

Jeg følte mig trådt på og svigtet, så jeg sagde fra:

Jeg sagde fra, selvom jeg flere gange overvejede at lade være, fordi jeg vidste det ville skabe drama i familien. Men jeg sagde fra på trods af de negative konsekvenser.

For jeg finder mig ikke i at blive trådt på og siger min mening, for den betyder lige så meget som alle andres. Jeg siger fra, selvom jeg kender til de negative konsekvenser som det vil få for mig og for resten af familien. For jeg skal ikke gå på kompromis med mine værdier og den jeg er, for familieroens skyld. Jeg står ved hvem jeg er og INGEN skal nogensinde få lov til at behandle mig som om jeg er ligegyldig. Mennesker der behandler dig på den måde, hører ikke til i dit liv. Simple as that.


Du skal også sige fra! Du må aldrig lade nogen betvivle, hvem du er eller få dig til at føle dig forkert. Du er dig og indeholder gode og dårlige sider, men du er ikke mindre værd end andre, ligegyldigt hvad!


Stil dig ovenpå

Jeg stod op for mig selv og det fik negative konsekvenser, som jeg havde forventet. Fortryder jeg? På ingen måde. For jeg viste mig selv den respekt og kærlighed som jeg fortjener og det kan ingen tage fra mig.

Jeg kunne naturligvis have valgt at være offer og dyrke alt det negative i at der nu er drama i familien og det er min skyld, for hvis jeg ikke havde sagt noget var det aldrig sket. Men du kan også vælge at flytte fokus og være taknemmelig for at du gav dig selv den respekt og kærlighed du fortjener og i stedet fokusere på alt det gode du har i dit liv og de mennesker der er der for dig, når det virkelig gælder.

Lær dig selv at stille dig ovenpå alt det der er svært. Vær taknemmelig for alt det du har og se den smertefulde oplevelse som en mulighed for (endnu en gang) at udvikle dig som menneske.


Jeg håber inderligt at mine refleksioner kan bidrage til noget. At du der læser med derude bag skærmen fik noget ud af at læse mine refleksioner om min smertefulde oplevelse.

Jeg håber du får en fantastisk dag!

Knus

-MillaWonderland

Synes godt om

Kommentarer

rejseguideafguld
rejseguideafguld,

Super fin og spændende læsning, selvom det gør ondt ✨✨ Jeg kender svigt fra mig selv, da jeg er opvokset i et alkoholmisbrug. Her oplever man meget svigt fra den, der drikker. Men som du skriver "stand up for yourself" er vigtigt! Kæmpe respekt

nouw.com/rejseguideafguld
MillaWonderland
MillaWonderland,

Tusind tak for din kommentar, den sætter jeg stor pris på. <3 Modigt af dig at dele din egen erfaring med svigt med mig, stor respekt for det også 😊

Jeg er glad for du fik noget ud af at læse min erfaring med svigt i familien. Det betyder meget for mig. Ha en rigtig dejlig dag.

Bedste hilsner

Camilla // MillaWonderland

nouw.com/millawonderland